2020 yılı il içi, il dışı ve özür grubu atama takvimi yoğunluk oluşturacak

2020 yılı il içi, il dışı ve özür grubu atama takvimi yoğunluk oluşturacak

MEB İl içi takvim


2020 yılı il içi, il dışı ve özür grubu atama takvimi yoğunluk oluşturacak


Milli Eğitim Bakanlığı geçtiğimiz günlerde öğretmenlerin 2020 yılı yaz dönemi özür grubu atama takvimini, il içi isteğe bağlı yer değiştirme takvimini ve iller arası (il dışı atama) takvimi yayınlamıştı. Okulların Haziran başında açılma ihtimali konuşulurken Bakanlık yer değiştirme takvimini de öne almalıdır.


MAYISTAKİ İL İÇİ TEMMUZA ALINDI


Milli Eğitim Bakanlığı tarafından her sene Mayıs ayında yapılan il içi isteğe bağlı yer değiştirmeler bu sene Temmuz ayında yapılacak.


2020 yılı il içi atama takvimi;


İl içi takvim MEB İl içi takvim

Öğretmenlerin 2020 yılı il içi isteğe bağlı yer değiştirme işlemleri 20-27 Temmuz tarihleri arasında alınacak başvurular ile başlayacak ve 28 Temmuz 2020 tarihinde il içi atama sonuçları açıklanmış olacak. İl içi tayini çıkan öğretmenler 4 Ağustos itibariyle ilişik kesebilecekler.


İL DIŞI ATAMA AĞUSTOS AYINA ALINDI


İl içi atama takviminde olduğu gibi bu sene il dışı atama takvimi de değişti. MEB haziran ayı içerisinde yaptığı iller arası yer değiştirmeleri 2020 yılında ağustos ayına aldı.


2020 yılı il dışı atama takvimi;


İl dışı atama Öğretmenlerin il dışı atama takvimi

Takvim kapsamında öğretmenlerin iller arası isteğe bağlı ve zorunlu çalışma yükümlülüğüne bağlı yer değiştirme işlemleri 6-10 Ağustos arası başvuruların alınması ve 11 Ağustos tarihinde sonuçların açıklanması ile tamamlanacak. İl dışı tayin takvimi kapsamında başvuruları olumlu sonuçlanan öğretmenler 12 Ağustos itibariyle ayrılış yapabilecekler.


ÖZÜR GRUBU YİNE AĞUSTOS DÖNEMİNDE


Öğretmenlerin yaz dönemi özür grubu (eş özrü, sağlık özrü ve diğer özür grupları) tayinleri yine Ağustos ayı içerisinde yapılacak.


Özür grubu atama takvimi;


Özür grubu takvimi Öğretmenlerin özür grubu takvimi

Öğretmenlerin mazerete bağlı yer değiştirme işlemleri birinci aşamaları 12-17 Ağustos tarihleri arasında, birinci aşama başvuruları onaylanan öğretmenlerin ikinci aşama tercih başvuruları 20-24 Ağustos tarihleri arasında alınacak. Özür grubu tayini çıkan öğretmenler 26 Ağustos itibariyle eski görev yerlerinden ayrılarak yeni görev yerlerine başlamak için gidebilecekler.


EŞİ İL DIŞI KENDİSİ EŞ DURUMU İSTEYECEKLER


Kendisi il dışı atama isteyip eşi eş durumu isteyecek öğretmenler, ikisi de il dışı atama yapıp birisinin il dışı tayini çıkıp diğerinin çıkmamasından dolayı eş durumu isteyecek öğretmenler vb örnekleri çoğaltabiliriz. İl dışı atama ile eş durumu arasında hiç aralık bırakılmadan peş peşe yapılması öğretmenlerin iki ayağını bir pabuca sokacaktır.


YER DEĞİŞTİRME TAKVİMİ ÖNE ÇEKİLMELİ


MEB'in il içi atama takvimini Haziran ayına, il dışı tayini de Temmuz ayına çekmesi ve Ağustos ayında özür grubu yapılması sağlıklı olacaktır. Yaşadığımız bu zorlu süreçte atama yer değiştirme takvimi de öğretmenleri daha fazla zora sokmadan revize edilmelidir.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.