2023 ALES/2 Geç Başvuru Nasıl Yapılır? 2023 ALES/2 Geç Başvuru Ücreti!

2023 ALES/2 Geç Başvuru Nasıl Yapılır? 2023 ALES/2 Geç Başvuru Ücreti!

Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavı (ALES) için geç başvuru fırsatı! ALES/2 geç başvuru tarihleri 19 Temmuz'a kadar uzatıldı. Ücreti %50 artırımlı olarak ödeyerek son şansını yakala!

ALES Geç Başvuru

Öğrenci Seçme Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından düzenlenen Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitim Giriş Sınavı (ALES) için başvurular sona ermiştir. ALES başvuruları 4 Temmuz 2023 tarihinde başlamış ve 10 Temmuz 2023 tarihinde sona ermiştir. Ancak ALES başvuru tarihlerini kaçıran adaylar için ALES geç başvuru dönemi bulunmaktadır. ALES sınavına geç başvuru yapmak isteyen adaylar, ''ALES geç başvuru ne zaman? ALES geç başvuru ücreti ne kadar?'' gibi soruları sıklıkla araştırmaktadır. İşte detaylar...

ALES Geç Başvuru Tarihleri ve Ücreti

20 Ağustos'ta gerçekleştirilecek olan ALES/2 sınavı için başvurular 10 Temmuz'da sona ermiştir. Ancak başvuru tarihini kaçıran adaylar için ALES geç başvuru dönemi bulunmaktadır. ALES geç başvuru işlemleri, 19 Temmuz saat 23:59'a kadar yapılabilecektir. Adayların unutmaması gereken önemli bir detay da, geç başvuruda sınav ücretinin normal sınav ücretinin (260 TL) %50 artırılarak ödeneceğidir.

ales.jpg

ALES Geç Başvuru İşlemleri ve Ödeme Yöntemi

Geç başvuru gününde yapılan başvurularda sınav ücreti, %50 artırılarak başvurunun yapıldığı gün ÖSYM'nin internet sayfasında e-İŞLEMLER bölümünde yer alan “ÖDEMELER” alanından kredi kartı veya banka kartı ile ödenecektir. Adaylar, geç başvuru gününde bankalardan ücret ödemesi yapmamalıdır. Ayrıca, başvuruyu yaptığı halde sınav ücretini aynı gün içinde yatırmayan adayların başvuru bilgileri silinecektir.

Başvurusunu tamamlayan adaylar, başvurularının tamamlandığını kontrol etmek için https://ais.osym.gov.tr internet adresini ziyaret etmelidirler. Ayrıca, başvuru bilgilerinin bir dökümünü yazıcıdan alarak başvurunun diğer aşamalarında gerekebileceği için bu bilgileri özenle saklamaları gerekmektedir.

ALES Geç Başvuru Nasıl Yapılır?

ALES sınavına geç başvuru yapmak isteyen adaylar, başvurularını ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil uygulamasından yapabilirler. Geç başvuru süresi 19 Temmuz saat 23:59'da sona erecektir, bu nedenle adayların süreyi kaçırmadan başvurularını tamamlamaları önemlidir.