Rehber öğretmeni olmayan okullarda e-rehberlik modülü veri girişleri
Milli Eğitim Bakanlığı e-rehberlik modülü veri girişleri için eğitim kurumlarına süre verdi.
Rehber öğretmeni olmayan okullarda e-rehberlik modülü veri girişleri
Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından MEB'e bağlı okul ve kurumlarda rehberlik hizmetleri paydaşları arasında daha etkin ve hızlı bir iletişimin sağlanması, sunulan rehberlik hizmetlerinin etkililiğinin artırılması, rehberlik hizmetleri çalışmalarının daha sistematik bir şekilde yapılandırılması ve geleceğe yönelik etkin rehberlik hizmetleri politikaları üretilebilmesi amacıyla geliştirilen e-Rehberlik Modülü 10.06.2019 tarihinde kullanıcıların sistemi tanımaları ve hizmetiçi eğitimlerde kullanılması amacıyla açıldı. MEB bu konuda kullanıcılara yardımcı olması adına e-Rehberlik Modülü Kullanma Kılavuzu da yayınladı.
E-REHBERLİK MODÜLÜ
Okul/ kurum yıllık rehberlik programının hazırlanması, Rehberlik Programı’nın sistem üzerinden RAM’a gönderilmesi, haftalık program hazırlanması, genel, yerel ve özel hedef girişlerinin yapılması, bireysel ve grupla yapılan çalışmaların veri girişlerinin yapılması, sistemde arşivlenmesi, görüşme formlarının çıktılarının sistemden alınması, yapılan çalışmaların raporlanması, Eğitsel Değerlendirme İstek Formları’ nın doldurulması, sistem üzerinden RAM’a gönderilmesi işlemleri artık e-rehberlik modülü üzerinden yapılacak. e-Rehberlik Modülü’ne MEBBİS girişi ekranı üzerinden kişisel şifre ile giriş yapılacak.
REHBERLİK ÖĞRETMENİ OLMAYAN OKULLAR
Rehberlik öğretmeni olmayan eğitim kurumları için kılavuz içerisinde ayrı bir başlık yer almaktadır. e-rehberlik kılavuzu BÖLÜM 10. e-REHBERLİK MODÜLÜNÜN KULLANILMAYACAĞI DURUMLAR başlıklı kısımda rehberlik öğretmeni olmayan okullarda e-rehberlik modülü girişi konusunda açıklama yapılmıştır. İlgili kısım;
10.1. REHBERLİK ÖĞRETMENİ OLMAYAN OKULLARDA REHBERLİK
PROGRAMI HAZIRLAMA VE VERİ GİRİŞLERİ
- Rehberlik programı, öğrenci rehberlik ihtiyaç analizlerinden, paydaş
öneri/görüşlerinden ve önceki eğitim-öğretim yılına ait çalışma verilerinden yararlanılarak hazırlanır. - Rehberlik öğretmeni olmayan okullarda, aynı bilim ve sanat merkezleri ile halk eğitim merkezlerinde olduğu gibi yıllık rehberlik hizmetleri programı eRehberlik Modülü üzerinden hazırlanmamaktadır. Program orgm.meb.gov.tr adresinde, Rehberlik Hizmetleri sekmesinde yer alan EK-1 Rehberlik Sunum Sistemi’nden yararlanılarak hazırlanır. Program formatı için EK-3 Rehberlik Programı kullanılır. Hazırlanan program RAM’a resmi yazıyla gönderilir.
- RAM, rehberlik öğretmeni olmayan okul ve kurumlarda rehberlik programının hazırlanmasına müşavirlik eder, programda yer alan çalışmalar okul ve kurumlarda rehberlik hizmetleri yürütme komisyonu tarafından yürütülür.
- Rehberlik öğretmeni olmayan okul ve kurumlarda genel ve yerel düzeyde hedeflere ilişkin çalışmalar, okul ya da kurumun bağlı bulunduğu RAM’ların koordinatörlüğünde yürütülür.
- Rehberlik öğretmeni olmayan okul ve kurumlarda özel hedef belirlenmez ve haftalık program hazırlanmaz.
- RAM personelinin rehberlik öğretmeninin olmadığı okullarda yaptığı
çalışmalara ait verilerin girişi RAM personeli tarafından yapılır. - Psikososyal Koruma, Önleme ve Krize Müdahale Ekibi tarafından yapılan çalışmalara ait veri girişi rehberlik öğretmeni olmayan okullarda RAM tarafından yapılır.
- Rehberlik Hizmetleri Sunum Sistemi-Bireysel Çalışmalar bölümünde yer alan İyileştirici Hizmetler başlığı altındaki Psikososyal Müdahale kapsamındaki durumlar veri kaybı olmaması için RAM’a bildirilir. Veri girişlerinin RAM tarafından yapılması sağlanır.
- Veriler yıl sonunda Rehberlik Hizmetleri Sunum Sistemi’ndeki ‘’Bireysel Çalışmalar’’ ve ‘’Grup Çalışmaları’’ bölümleri baz alınarak istenecektir.
e-rehberlik modülü tanıtım ve uygulama kılavuzu için TIKLAYINIZ
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.