Dışişleri Bakanlığından Müjde! KPSS Şartsız Yeni Personel Alımı!

Dışişleri Bakanlığı, KPSS şartı aranmadan farklı ülkelerin konsolosluklarına yeni personel alımları başlatıyor

Dışişleri Bakanlığı, Başkonsolosluklarına yeni personel alımı yapacağını açıkladı. Resmi internet sitesi üzerinden duyurulan bu ilanda KPSS şartı olmayacağı belirtiliyor. İşte ayrıntılar:

Dışişleri Bakanlığı Personel Alımı Başlıyor!

Dışişleri Bakanlığı, yeni personel alım ilanını resmi web sitesi aracılığıyla yayımladı. Bu ilanla farklı ülkelerin Başkonsoloslukları için personel alımları yapılacak. KPSS şartı aranmayacak olan bu alımlar için bazı şartlar ve kontenjanlar belirlendi. İşte detaylar:

Başkonsolosluklar için Alımlar

Yunanistan Atina-Pire Başkonsolosluğu: 1 Sekreter İskoçya Edinburg Başkonsolosluğu: 2 Sekreter Çin Pekin Büyükelçiliği: 1 Sekreter Almanya Hamburg Başkonsolosluğu: 1 Sekreter Başvuru Şartları

Adayların 18 yaşından büyük olmaları ve 41 veya 46 yaşından küçük olmaları gerekmektedir. Adayların Türkçe'yi çok iyi derecede bilmeleri ve belirtilen konsoloslukların dilini de bilme şartı aranmaktadır. Genel Şartlar

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak Kamu haklarından mahrum olmamak Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek Erkek adaylar için askerliğini yapmış olmak veya askerlik ile ilgisi olmamak Dışişleri Bakanlığı'nın yeni personel alım ilanıyla ilgilenen adaylar başvuru şartlarını inceleyerek gerekli belgelerle başvurularını yapabilirler. Başarılar dileriz!

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Haber Haberleri