Emeklilere Bayram Müjdesi: 2000 TL'lik İkramiyeler 9000 TL'ye Ne Zaman Yükselecek?

Türkiye Emekliler Derneği, emeklilere bayram ikramiyelerinin artırılması için hükümetten destek talep ediyor. 2000 TL olan ikramiyelerin 9000 TL'ye çıkarılması isteniyor. Hükümet yetkilileri konuyu değerlendiriyor...

Emekliler için önemli bir gelişme yaşanıyor. Türkiye Emekliler Derneği, emekli vatandaşların maddi durumunu düzeltmek amacıyla hükümetten ek ödemeler talep ediyor. Öncelikle, dernek 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı için önerilen 5.000 TL ikramiyenin yetersiz olduğunu dile getirdi. Onlar, bu ödemenin en az 10.000 TL olması gerektiğini savunuyorlar, çünkü son dönemde yükselen enflasyon ve ekonomik sorunlar emeklilerin alım gücünü olumsuz etkiliyor.

Kurban ve Ramazan Bayramı ikramiyeleri şu an 2000 TL seviyesinde bulunuyor ve dernek, bu ikramiyelerin en az 9000 TL olması gerektiğini ifade ediyor. Dernek, son zamın emeklilerin gereksinimlerini karşılamadığına inanıyor ve Ocak ayı öncesinde hükümetin emeklilere geriye dönük bir iyileştirme yapmasını talep ediyor.

Hükümet yetkilileri de emeklilerin bu taleplerine ilgi gösteriyor. Çalışma Bakanı, yeni emekli maaşı zamları hakkında Ekim ayında Meclis'e sunulacak olan planlar üzerinde çalıştıklarını ve emeklilere olumlu haberlerin geleceğini söyledi.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Haber Haberleri