Cumhurbaşkanı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan Yeni Kabineye Bakan Olarak Girecek Mi?

Cumhurbaşkanı Özel Kalem Müdürü Hasan Doğan Yeni Kabineye Bakan Olarak Girecek Mi?

Yeni kabine ve bakanlar ne zaman belli olacak sorusu, son gelişmeler ile takip ediliyor. 28 Mayıs tarihinde yapılan seçimlerin ardından, YSK'nın açıkladığı kesin olmayan veriler çerçevesinde Recep Tayyip Erdoğan yaklaşık %52'lik bir oy ile 13. Cumhurbaşkanı seçildi.

Gazeteci Candaş Tolga Işık Twitter hesabından yaptığı paylaşımında "Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni kabineyi cumartesi günü açıklaması beklenirken, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakanlar Kurulu toplantısında bunun bir bayrak yarışı olduğu ve yeni dönemde tamamen yeni isimlerin kabineye gireceğini işaret ederek tüm bakanlara tek tek teşekkür etti. Son dakikada istisna olur mu göreceğiz ama şu anki durum %100 yeni bir Kabine geliyor!" açıklamaları yer aldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanında uzun yıllardır Özel Kalem Müdürü olarak görev yapan Hasan Doğan'ın da yeni kabineye İbrahim Kalın ile birlikte girmesi bekleniyor.

Özel Kalem Hasan Doğan'ın Gençlik ve Spor Bakanlığı ve ya Kültür ve Turizm Bakanlığı Bakanlığı koltuğuna oturması bekleniyor.

Hasan Doğan neden kabineye girmeli...

Bir..

Sakin ve sessiz güç… Yani devlet hafızası…

İki…

Devletin bütün kurumlarını onun kadar iyi tanıyan bilen ve diyalog kuran bir devlet aklı yok..

Üç…

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanında uzun yıllardır Özel Kalem Müdürü ve Büyükelçi olmanın çok ötesinde çalışmış..

Dört…

Erdoğan’ın kendisine açtığı alanda bütün bakanlıklar ile her daim çok iyi ilişkiler kurmuş köprü görevi kurmuş.. Yeni dönemde ne olur? Hiç kuşkusuz devlet yönetiminde daha farklı daha üst düzey görevlerde olması sürpriz olmaz diye düşünüyorum.. Ama Erdoğan için zor bir karar olacak. Çünkü; Cumhurbaşkanı Erdoğan uzun yıllardır yanında olan huyunu suyunu duruşunu çok çok iyi bilen, kardeşi ve oğlu gibi duruş gösteren Özel Kalem Müdürü olmanın çok çok ötesinde olan bir devlet aklı olarak kendini kanıtlayan sağ kolu olan bir değeri bu süreçte yanından eksik eder mi!.. Zor bir tercih… Ama şunu söyleyebilirim… Ne mutlu Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yanında Hasan Doğan gibi duran güzel yüreklere..

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kamudan Haber Haberleri