İşçilere Dev Zam! Toplu Sözleşme İmzalandı ve Maaşlarda %40 Artış Sağlandı!

Gaziemir Belediyesi ve DİSK Genel İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesiyle işçilere %40 zam yapıldı. İşçilerin maaşlarına 1 Temmuz'dan itibaren yansıyacak.

%40 Maaş Artışıyla İşçilere Toplu Sözleşme İmzalandı

Gaziemir Belediyesi ile DİSK Genel İş Sendikası arasında imzalanan toplu iş sözleşmesi, işçilerin maaşlarında %40 oranında artış sağladı. Bu anlaşma, işçilerin maaşlarının 1 Temmuz itibarıyla geçerli olacak şekilde önemli bir zam almasını sağladı. Gaziemir Belediye Başkanı Halil Arda, konuyla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "İzmir'de ilk kez Belediyemizde örgütlü DİSK Genel İş Sendikası ile ek protokol yaparak işçilerimizin maaşlarına 1 Temmuz'dan itibaren geçerli olmak üzere ortalama yüzde 40 oranında zam yaptığımızı açıklamaktan mutluluk duyuyorum. Geçen yıl 'çalışanlarımızı enflasyona ezdirmeyeceğim' demiştim. Aldığımız kararla sözümüzde durduk. Emekçi kardeşlerime hayırlı olsun" ifadelerine yer verildi.

Toplu İş Sözleşmesi İle Diğer Belediyelerde de Zam Görüşmeleri Sürüyor

Gaziemir Belediyesi ve DİSK Genel İş Sendikası arasında yapılan bu anlaşma, diğer belediyelerde de maaş zammı için sendikalarla görüşmelerin devam ettiği bir süreci başlattı. Önümüzdeki günlerde diğer belediyelerde de işçilere yönelik maaş artışı ile ilgili duyuruların yayınlanması bekleniyor.

Zamlı Maaşlar Ne Zaman Yatacak?

Gaziemir Belediyesi işçilerinin yanı sıra, emekliler, memurlar ve asgari ücretli çalışanlar da zamlı maaşların ne zaman hesaplara yatacağını merak ediyorlar. Asgari ücretli çalışanlar, zamlı maaşlarını Ağustos ayından itibaren almaya başlayacaklar. Emekli ve memur maaşları ise Temmuz ayında zamlı olarak hesaplara yatırılıyor. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ise zam oranı, tahsis numarasının son rakamına göre belirlenerek ödeme yapılmaktadır.

Kamudan Haber Haberleri