Öğretmenlerin il içi ataması iptal edilebilir mi, il içi tayin iptal işlemi

Öğretmenlerin il içi ataması iptal edilebilir mi, il içi tayin iptal işlemi 2018 yılı il içi atama sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklanırken atama sonucu atamasını iptal ettirmek isteyen öğretmenlerin olduğunu görüyoruz. Öğretmenlerin 2018 yılı il içi isteğe bağlı yer değiştirme kılavuzunda il içi atamanın iptalinin belli mazeretlere bağlı olarak iptal edilebileceği belirtilmiş olup, açık açık hangi nedenlerden dolayı iptal edilebileceği ise ifade edilmemiştir. İL İÇİ ATAMA İPTALİ İl içi atama sürecinde ü

Öğretmenlerin il içi ataması iptal edilebilir mi, il içi tayin iptal işlemi

2018 yılı il içi atama sonuçları geçtiğimiz günlerde açıklanırken atama sonucu atamasını iptal ettirmek isteyen öğretmenlerin olduğunu görüyoruz. Öğretmenlerin 2018 yılı il içi isteğe bağlı yer değiştirme kılavuzunda il içi atamanın iptalinin belli mazeretlere bağlı olarak iptal edilebileceği belirtilmiş olup, açık açık hangi nedenlerden dolayı iptal edilebileceği ise ifade edilmemiştir.

İL İÇİ ATAMA İPTALİ


İl içi atama sürecinde üç farklı iptal türü bulunmaktadır. Birincisi başvurular sırasında il içi atama iptalidir. Başvuru süresi içinde öğretmenler, görevli oldukları eğitim kurumuna ya da kadrolarının bulunduğu il ve ilçe millî eğitim müdürlüğüne dilekçe vermek suretiyle yer değiştirme başvurusunu elektronik ortamda iptal ettirebilecek olup şu anda bu süreç geçmiş bulunmaktadır. İkinci il içi atama iptali aylıksız izinde olanlar ve yurt dışında bulunan öğretmenler içindir. Yurt dışında görevlendirilenler ile aylıksız izinli olan öğretmenler eğer il içi atama başvurusu yapmışlarsa ve atamaları çıkmışsa bu öğretmenler 1 Ekim 2018 tarihi itibarıyla il içi atama sonraso atandıkları yerde görevine başlamazlarsa il içi atamaları iptal edilecek.

İSTEĞE BAĞLI İPTAL


Yukarıdaki belirttiğimiz birinci ve ikinci husus dışında bir de il içi ataması çıkan ve il içi atamasını iptal ettirmek isteyen öğretmenlerin durumu da 2018 yılı il içi atama kılavuzu 22.madde de açıklanmıştır. İlgili madde;

il içi atama iptal işlemi

Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü (İKGM) İl içi isteğe bağlı yer değiştirme kapsamında görev yeri değiştirilen öğretmenlerin yer değiştirme işlemlerinin iptal edilmeyeceğini il içi atama başvurularında bu hususa dikkat ederek başvuru yapılmasını belirtirken il içi atamadan sonra ataması çıkan ve sonra yürürlükteki yönetmelikte belirtilen mazeret durumlarından biri oluşanların atamalarının iptal edilebileceğini bunun içinde öğretmenlerin ilişik kesmemesi yani görev yerlerinden ayrılmamış olmaları gerektiği belirtilmiştir.

MAZERET DURUMLARI


Sağlık, eş durumu gibi nedenler ile il içi atama sonucu iptal edilebilir. Ayrıca çok gördüğümüz bir durumda atamasının çıktığı okulda öğretmenin norm fazlası olma hususudur. Bu ve benzer durumlar içinde öğretmenler aşağıda sunduğumuz il içi atama iptal dilekçesi örneğini doldurarak okullarına verebilirler. Bu süreçte ilişik kesmemeleri gerekmektedir. Öğretmen ilişik keserse artık il içi atama iptali mümkün değildir.

Dilekçe örneği >>> İl içi atama iptal dilekçesi
İL İÇİ ATAMA İPTALİ SONRASI

Ataması iptal edilen öğretmenler eğer kendi okullarına atama olmadıysa ve norm varsa okullarında kalacaklar. Ancak norm yoksa ya da il içinden başkası atandıysa il içindeki diğer eğitim kurumlarında alanlarında boş bulunan norm kadrolara valiliklerce atanacaklar. Sorularınızı yorumlar kısmından sorabilirsiniz.

Arif Muzaffer KUL

[haber id="30648"]
[haber id="19807"]
[haber id="20642"]
[haber id="30080"]

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (9)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Meb Atama Haberleri