Ocak Ayı Ek Ders Ücreti Belli Oldu!

Yeni zam teklifiyle Ocak ayı ek ders ücreti belirlendi. Memur maaşlarına yüzde 14 zam önerisi, ek ders ücretlerini de etkiliyor. Detaylar haberimizde.

Son dönemde devam eden toplu sözleşme görüşmelerinin ardından, hükümet tarafından sunulan 2024 yılı Ocak ayı zam teklifi, memur sendikalarını tatmin etmeyen bir içerikle geldi.

Yüzde 14 Zam Önerisi ve Beklentiler

Hükümet, 2024 Ocak ayı için memur maaşlarına yüzde 14'lük bir zam önerisi sundu. Temmuz ayı zam oranı için ise yüzde 9'luk bir artış öngörüldü. Sendika temsilcileri bu oranları yetersiz bulsa da, anlaşmanın sağlanamaması durumunda konunun hakem heyetine taşınacağı açıklandı. Bu da demek oluyor ki, memur maaşlarına Ocak ayında yaklaşık yüzde 14 civarında bir zam geleceği bekleniyor.

Merak Edilen Konu: Ek Ders Ücreti Ne Kadar Olacak?

Yeni zam teklifinin memur maaşlarına etkisinin yanı sıra, öğretmenlerin merakla beklediği bir konu da ek ders ücreti oldu. Yapılan zam oranlarına paralel olarak, ek ders ücretlerinde de artış olması bekleniyor.

Ek Ders Ücretinde Yüzde 14 Artış

Ocak ayında memur maaşlarına yapılacak olan yüzde 14'lük zam, ek ders ücretlerini de etkileyecek. Şu an yüzde 15 gelir vergisi diliminde bulunan öğretmenlere ödenen ek ders ücreti 60.12 TL seviyesindedir. Ancak Ocak ayında gerçekleşecek yüzde 14 zam ile birlikte, bu ücret yaklaşık olarak 68 TL civarına yükselmesi bekleniyor.

Enflasyon Farkının Etkisi

Yapılan zamın yanı sıra, enflasyon farkının da ek ders ücretlerine yansıması öngörülüyor. Önceki yıllarda gerçekleşen enflasyon oranları da dikkate alındığında, ek ders ücretlerinin yaklaşık 72 TL civarında olacağı öngörülüyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Meb Haber Haberleri