Uzman Öğretmenlikte Devrim Gibi Karar: Sınav Şartı Geride Kalıyor!

Uzman Öğretmenlik Sınavı Kaldırılıyor! Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in açıklamalarıyla öğretmenler artık daha adil bir değerlendirme sürecine tabi tutulacak ve uzman öğretmenlik için yeni düzenlemeler hayata geçirilecek...

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, uzman öğretmenlik sistemi ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu ve "Öğretmenlerin başarılı ve başarısız olarak kategorize edilmesini istemiyoruz. Başka kriterler ve farklı süreçlerle bu değerlendirmeyi yapma niyetimiz var." dedi.

Uzman Öğretmenlik Sistemi ve Değişiklikler

Ocak ayında hayata geçen öğretmenlik kariyer basamakları yönetmeliğine göre, meslekte 10. yılını tamamlayan öğretmenler, uzman öğretmenlik kariyerine geçiş yapabiliyorlardı. Bu geçiş için gerekli olan eğitimleri tamamlayan öğretmenler, Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen sınavda başarılı olmak zorundaydılar ve ancak bu şekilde uzman öğretmenlik sertifikasını alabiliyorlardı. Ancak sınavın öğretmenler tarafından olumsuz şekilde değerlendirilmesi ve eleştirilmesi nedeniyle, uzun süredir bu şartın kaldırılması talep ediliyordu.

Uzman Öğretmenlik Sınavı İptal Ediliyor!

Nihayet, öğretmenlerin beklediği müjdeli haber geldi. Uzman öğretmenlik sınavı için yapılan değişiklikler ile öğretmenlerin başarılı veya başarısız olarak nitelendirilmesi uygulamasına son veriliyor. Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, konuyla ilgili şunları söyledi:

"Öğretmenlerimizi başarılı veya başarısız diye kategorize etmek istemiyoruz. Bu nedenle uzman öğretmenlik sistemini yeniden yapılandırmak için çalışmalarımız devam ediyor. Uzmanlık ve başöğretmenlik arasındaki süreyi kısaltarak, uzman öğretmenlik süresini 5 yıla indirmeyi planlıyoruz. Ancak bu değişikliği bu yıl içerisinde hayata geçirmek biraz zor görünüyor."

Değişiklikler Ne Zaman Açıklanacak?

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'in açıklamalarına göre, MEB uzman öğretmenlik sistemi üzerindeki sınav şartının kaldırılması için çalışmalarını sürdürüyor. Kamuoyuna duyurulacak olan değişikliklerin en kısa sürede açıklanması bekleniyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Meb Haber Haberleri