Yükseköğretim Başkanı Özvar'dan Deprem Bölgesindeki Eğitim İçin Önemli Açıklama

yükseköğretim lideri YÖK Başkanı Özvar, deprem bölgesindeki eğitim desteği ve öğrenci durumuyla ilgili çalışmaları titizlikle yürüttüklerini açıkladı.

Başkan Özvar, Karaman'da Vali Tuncay Akkoyun'u makamında ziyaret etti. Vali Akkoyun ile gerçekleştirdiği görüşmenin ardından, deprem bölgesindeki durumu yerinde incelemek üzere Karamanoğlu Mehmetbey Üniversitesine geçti. Üniversite kampüsünde Rektör Prof. Dr. Mehmet Gavgalı ve üniversite yönetim kurulu üyeleri tarafından karşılandı.

Öğrencilerin Durumu Hakkında Çalışmalar

Rektör Gavgalı ile yapılan görüşme sırasında Başkan Özvar'a deprem bölgesindeki öğrencilerin durumu soruldu. Başkan Özvar, bu konuda yapılan çalışmalara dair önemli açıklamalarda bulundu. Yeni akademik yılın başlamasına yakın bir süre kala, deprem bölgesindeki üniversiteler ve öğrencilerin durumuyla ilgili Gençlik ve Spor Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı arasında işbirliği içerisinde çalışmaların yürütüldüğünü belirtti.

Yapılan Çalışmalar ve Kamuoyu Bilgilendirmesi

Başkan Özvar, açıklamalarına şöyle devam etti:

"YÖK olarak, deprem sonrası eğitim faaliyetlerini iyileştirmek ve öğrencilerin güvenliğini sağlamak amacıyla yoğun çaba sarf ediyoruz. Bu konudaki ilerlemeleri kamuoyuyla paylaşmak için yakın bir zamanda bilgilendirme yapacağız. Çalışmalarımızın olumlu sonuçlarına yakında ulaşmayı hedefliyoruz. Üniversitelerimiz için 2023-2024 eğitim yılının verimli geçmesini temenni ediyoruz. Bu bağlamda, deprem bölgesindeki eğitim faaliyetlerinin normale dönmesi için titizlikle çalışmalarımızı sürdürmekteyiz."

"Öğrenci Adaylarımıza Müjdeli Haber"

Özvar, ayrıca şu bilgileri verdi:

"Yakın bir süre içinde, üniversite sınavında tercih ettikleri bölümlere yerleşen öğrencilerimizi ve maalesef yerleşemeyen adaylarımızı kamuoyuyla paylaşacağız. Bu süreçte adaylarımızın merakla beklediği sonuçları duyurmuş olacağız."

Öğrenci Çeşitliliğine Destek

Öğrenci alımlarında Gazi ve şehit yakınlarına ayrılan kontenjanlara da değinen Başkan Özvar, bu uygulamanın üniversitelerde çeşitliliği artırmayı amaçladığını belirtti. Yeni kontenjanlar sayesinde, farklı sosyal gruplardan gelen öğrencilerin üniversite eğitimine katılımının destekleneceğini ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Meb Haber Haberleri