Bu Branş Öğretmenleri yarın Ankara'da Basın Açıklaması Yapacak.

Bu Branş Öğretmenleri yarın Ankara'da Basın Açıklaması Yapacak.

Yarın Ankara’da ve eş zamanlı olarak 12 ilde yapılacak basın açıklamasıyla, psikolojik danışma ve rehberlik hizmetlerinin tüm öğrencilere ulaşabilmesi için norm yönetmeliğinin güncellenmesi ve ‘Cumhuriyet’in 100. yılında 100 bin öğretmen’ ataması talebi dile getirilecek. Türk Psikolojik Danışmanlar Derneği (PDR Der) Genel Başkanı Mesut Yıldırım, “Tüm meslektaşlarımızı, akademisyenlerimizi ve öğrencilerimizi basın açıklamamızda yanımızda görmek istiyoruz.” dedi.

45 BİN YERİNE 100 BİN ATAMA

Millî Eğitim Bakanlığı, 45 bin öğretmen alımına ilişkin atama takvimi ile branş bazında kontenjan dağılımını şubat ayı sonunda açıklamıştı. PDR Der, ek 55 bin atamayla sayının 100 bine tamamlanmasını, Rehber Öğretmenlere de her okulda en az bir öğretmen görevlendirecek biçimde geniş kontenjan ayrılmasını talep ediyor.

MEB’in açıklamasına göre alanlara göre sınıf öğretmenliği için 7 bin 878 kontenjan, rehberlik alanına 3 bin 604, okul öncesi öğretmenliğine 3 bin 269, ilköğretim matematik alanına 2 bin 656, din kültürü ve ahlâk bilgisi alanına 2 bin 604 kontenjan ayrıldı. Rehber Öğretmenlere ayrılan kontenjan önceki yıllara oranla yükseldi ama ihtiyacı karşılamaktan çok uzak kaldı.

BAKAN’IN SÖZÜ

Milli Eğitim Bakanı Özer, daha önce akran zorbalığının tartışıldığı bir toplantıda ‘Her okula psikolojik danışman/rehber öğretmen olacak şekilde öncelik vereceğiz’ açıklamasında bulunmuştu.

Aydınlık’a konuşan Mesut Yıldırım, taleplerinin karşılanabilmesi için önce atama norm yönetmeliğinin acilen güncellenmesi, ‘öğrenci sayı sınırına bakılmadan her okula en az bir rehber öğretmen/ psikolojik danışman ataması yapılır’ biçiminde bir düzenlemenin yapılması gerektiğini vurguladı.

Ankara dışında basın açıklaması yapılacak iller şöyle: İstanbul, İzmir, Antalya, Bursa, Samsun, Kayseri, Ordu, Denizli, Erzurum, Van, Mersin, Konya.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Meb Personel Haberleri