Öğretmenlerin 8-12 Şubat Seminerleri Okullarda Mı Olacak?

Öğretmenlerin 8-12 Şubat Seminerleri Okullarda Mı Olacak?

Milli Eğitim Bakanlığı(MEB), geçtiğimiz haftalarda aldığı bir karar ile sömestr tatili ile 2020-2021 eğitim öğretim yılı 2. yarıyılı içerisinde bulunan ara tatili birleştirmiş ve öğrenciler için 3 hafta sürecek tatil kararı almıştı.

 Öğretmenler için 25 Ocak - 5 Şubat 2021 tarihleri arasında 2 haftalık tatil sonrası mesai başlayacak. Tatilin 3 haftaya uzatılması ara tatilin birleştirilmesi ile yapıldığı ve bu zaman diliminde öğretmenlerin mesleki çalışmalarını sürdürdüğü göz önüne alındığında seminerlerin nasıl yapılacağı merak konusu oldu.

 8-12 Şubat 2021 tarihleri arasını kapsayan öğretmenlerin mesleki çalışmalarının daha önceki haftalarda uzaktan/online olacağı tahmin edilirken aşı çalışmaları ve MEB'in 8 ve 12. sınıfların kurslarının yüz yüze eğitim ile başlatılması kararından sonra öğretmenlerin mesleki çalışmalarının da yüz yüze ve okullarda olma ihtimali arttı.

 MEB, önümüzdeki günlerde 8-12 Şubat tarihleri arasında 5 gün yapılacak mesleki çalışmanın detaylı takvimini, mesleki çalışmaların şeklini(online/yüz yüze) açıklayacak. Vaka sayılarının azalması ve öğretmenlere aşı uygulanmasının bir an önce başlanmasının planlanması düşünüldüğünde seminerlerin yüz yüze olarak okullarda olma ihtimali yüksek.

www.ogretmenlericin.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Meb Personel Haberleri