İkisi de öğretmen olan eşlerin yolluk hesabı nasıl yapılır? Görüş yazısı

Karı koca öğretmen olan ve yer değiştirme döneminde tayini çıkan ikisi de öğretmen olan eşlerin yolluk hesaplaması ile ilgili Maliye Bakanlığı resmi yazı yazdı.


İkisi de öğretmen olan eşlerin yolluk hesabı nasıl yapılır? Görüş yazısı





Eş durumu atamalarında yolluk hesaplama ve ücret ödeme konusunda yaşanan farklılıklara Hazine ve Maliye Bakanlığı son noktayı koydu. Maliye Bakanlığının 14.12.2018 tarihli 7898 sayılı "Yer Değiştirme Masrafı" konulu resmi yazısı Türk Eğitim-Sen'e gönderilirken ilgili yazıda karı koca öğretmen olanların tayin durumlarındaki yolluk hesaplama işlemine açıklık getirildi.





ÖĞRETMENLERİN YOLLUK HESAPLAMA İŞLEMİ





Görüş yazısında sürekli görev yolluğu ödemelerinde her iki eşinde memur ve hizmetli olmaları ve naklen başka yere atanmaları halinde, eşlerden birinin diğer eşin yanına farklı zamanlarda gitmesi ile her ikisi memur ve hizmetli olan eşlerin aynı ya da farklı memuriyet mahalline atanmaları durumunda yer değiştirme masrafının değişken unsurunun nasıl ödeneceği hususlarına açıklık getirildi.





Hazine ve Maliye Bakanlığı görüş yazısında 6245 sayılı Harcırah Kanununun 10 uncu maddesinde, yurt içinde sürekli bir göreve naklen atanan memur ve hizmetlilere yol gideri, gündelik, aile gideri ve yer değiştirme masrafı olmak üzere sürekli görev yolluğu verileceği hükmüne yer verilmiş olduğunu hatırlatırken bu hükme göre sürekli görev yolluğu, başka yere naklen atananlara evvelce yerleşmiş oldukları yerden yeni memuriyet mahalline gitmelerine ve aynı zamanda ev eşyalarının taşıtılmasına ilişkin zorunlu giderlere karşılık verilmekte olduğuna dikkat çekildi.





İlgili resmi görüş yazısı;





Yolluk hesaplama




MEB yolluk hesaplama




Her ikisi memur veya hizmetli olan eşlerin aynı yere atanması halinde, başka bir ifadeyle her iki eşin de eski ve yeni memuriyet mahallerinin aynı olması halinde (atamalarının farklı zamanlarda olup olmadığına bakılmaksızın) bunlardan birisine yer değiştirme masrafının değişken unsurunun tamamının, diğer eşe ise yarısının ödenmesi gerekmektedir. Diğer taraftan,
a) Eşlerden sadece birisinin memuriyet mahallinin değişmesi,
b) Eşlerin, farklı memuriyet mahallerinden aynı memuriyet mahalline atanmaları,
c) Eşlerin aynı memuriyet mahallinden farklı memuriyet mahallerine atanmaları,
ç) Eşlerin, farklı memuriyet mahallinden farklı farklı memuriyet mahallerine atanmaları,





durumunda ise harcıraha müstehak eşlerin her biri için yer değiştirme masrafının değişken unsurunun tam olarak ödenmesi gerektiği belirtildi.


Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Mevzuat Haberleri