2022 Aralık Ayı Enflasyon Oranı Açıklandı!

2022 Aralık Ayı Enflasyon Oranı Açıklandı!

2022 Aralık Ayı Enflasyon Oranı Açıklandı!

Merakla beklenen enflasyon oranları açıklandı. Aralık ayı enflasyon oranı TÜİK (Tüketici Fiyat Endeksi) tarafından açıklanmasıyla kira artış oranı, emekli maaş ve memur maaş zammı oranları netlik kazandı. Peki, aralık ayı enflasyon oranı ne kadar, yüzde kaç oldu?

2022 Aralık ayı enflasyon oranı son dakika… TÜİK (Tüketici Fiyat Endeksi) tarafından beklenen açıklama yapılmasıyla 2022 Aralık ayı enflasyon oranları belli oldu. Memur maaş zammı ve emekli maaş zamlarını ilgilendiren oranlar olmasından herkesin merak konusuydu.

TÜİK ( Tüketici Fiyat Endeksi) açıklamasına göre aralıkta enflasyon yıllık yüzde 64.27 iken aylık olarak yüzde 1.18 oldu. Tüketici fiyatlarındaki yıllık artışa bakıldığında son 9 ayın en düşük seviyesine geriledi. Bu açıklamalar sayesinde 2022 Aralık ayı enflasyon oranı sorusuna cevap olmuş oldu. TÜİK aralık ayı enflasyon rakamları…

Tüketici Fiyat Endeksi Kurumu olan TÜİK (Tüketici Fiyat Endeksi) aralık ayı gelişmelerini açıkladı. Bu gelişmelere göre aralıkta enflasyon yıllık yüzde 64.27, aylık ise yüzde 1.18 oldu. Tüketici fiyatlarında da son 9 ayın en düşük seviyesine geriledi şeklindedir.

Kasım ayında TÜFE üzerindeki yıllık artış yüzde 84.39 olarak açıklanmış iken Ekim ayında ise enflasyon yüzde 85.51 ile 24 yılın zirvesini görmüştür.

Geçtiğimiz yıllara bakıldığında 2022 yılında açıklanan enflasyon oranın 2001 yılından bu yana açıklanan en yüksek enflasyon verisi olmuştur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.