Doğalgaz fiyatlarında gelişme var..

Doğalgaz fiyatlarında gelişme var..

Mayıs 2024'te doğalgaz fiyatlarına bir değişiklik olmayacak. Türkiye'de, doğalgaz fiyatlarının ne olacağı merakla bekleniyordu ancak sonunda netlik kazandı.

Her ayın başında doğalgaz tarifelerini duyuran BOTAŞ, Mayıs ayı için de tarifeleri belirledi. Nisan ayındaki fiyatlar Mayıs ayında da aynen geçerli olacak. Bu da demek oluyor ki, doğalgaz fiyatlarına zam gelmeyecek.

Tarifeler Detaylı Bir Şekilde Açıklandı

BOTAŞ'ın açıkladığı Mayıs 2024 doğalgaz tarifelerine göre, konut tüketicileri için 1000 metreküp doğalgaz 4.080 TL'ye satılacak. Sanayi aboneleri için Kademe 1'de 1000 metreküp doğalgaz 8.549 TL, Kademe 2'de ise 1000 metreküp doğalgaz 11.374 TL olacak. Elektrik üretimi amaçlı doğalgaz tarifesi ise 1000 metreküp doğalgaz için 12.000 TL olarak belirlendi.

Doğalgaz Fiyatlarındaki İstikrar Devam Ediyor

Türkiye'de uzun zamandır doğalgaz fiyatlarında bir değişiklik olmuyor. Bu, maliyetlerin artmasına rağmen gerçekleşiyor. Doğalgaz fiyatlarının sabit kalması, enflasyonla mücadele çabalarının bir sonucudur. Enflasyonu kontrol altında tutmak, ekonomik istikrar için önemlidir. Bu nedenle, doğalgaz fiyatlarındaki istikrar korunmaya çalışılıyor. Açıklanan yeni tarifeler de bu çabanın bir parçasıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.